De kleren van game characters

game character outfits

Hoe mijn favoriete videogamespellen de manier waarop ik me aankleed veranderden

Wat zal ik dragen op de gaming conferenties dit jaar? Het is een goede vraag en ik heb een hoop iconische vrouwelijke avatars voor inspiratie.

Lightning van ‘Final Fantasy XIII’ is een van de gezichten van Louis Vuitton’s “Series 4” -campagne

Oké, dus ik maak me geen verbeelding dat ik iemand ben die kennis heeft van mode. Mijn kledingkast bestaat uit veel neutrale kleuren en dan is alles wat mijn beste vriend me heeft gedwongen om te kopen om me te helpen te breken met alleen maar zwart, wit en variaties van beige en grijs.

Ik ben niet modieus, het kost me even even om te kijken wat er goed uitziet en waar ik me goed in voel. Voor game avonden rip ik soms een maxi rok met een hoge spleet aan de zijkant, of jean shorts en een grote Godzilla tee. Het hangt allemaal van mijn stemming af.

Kleding als een vrouw in spellen kan een omstreden zaak zijn (professioneel of persoonlijk), vooral als het gaat om het bijwonen van industriële gebeurtenissen zoals de Game Developers Conference (GDC, ga ik nu in San Francisco heen), IndieCade en PAX. Maddy Myers schreef in 2014 een goed artikel voor Paste, waarin het gedachtegebied wordt besproken hoe zij het op haar manier aanpakt bij spelindustrie events, en dat heel veel impact op mij. Wanneer vrouwen door mannen  gedomineerde industrieën moeten betreden, wordt de manier waarop we ons aankleden zeker een onderwerp van gesprek.

Toen ik in 2015 bij PAX East was, had ik een promotie voor het bevorderen van een spel, dat ik marketing steun had gegeven. Ik merkte een verandering in de manier waarop mensen op mij reageerden, gebaseerd op hoe ik me aankleedde. De eerste dag droeg ik een grafische T-shirt en gescheurde spijkerbroek, en er was niets om echt over te praten. Op de tweede dag droeg ik echter een hoge taille rok en een donkerblauwe tank top, en meteen begonnen mensen me anders te behandelen.

Ik heb meer ongevraagde opmerkingen over hoe ik gekleed was. Mensen keken een beetje langer, en op plaatsen hebben ze de dag niet eerder gedaan. Mensen waren liever voor mij. Mensen waren gemeen tegen mij. Het was raar. Maar er zijn natuurlijk ook wel heel erg veel slechte outfits in de game wereld.

Ik dacht er niet aan aan voordat ik die dag op PAX ging. Ik dacht aan het spel en wie ik het wilde spelen Hoe zwaar mijn voeten zouden zijn, omdat die hoge hakken niet zo lekker zijn aan je voeten. En welke van mijn internationale vrienden zou ik kunnen ontmoeten. Maar nu, mijn reis naar deze april’s IndieCade in New York als onafhankelijke game maker en freelance criticus, is het iets waarna ik nog eens nadenkt. Veel.

Wat zal ik dragen?

Het is raar, en ik probeer het gewoon te begraven, laat het me niet lastig maken en verder gaan. Maar met de GameDevFashion hashtag in februari terug in februari, en nu weer tijdens GDC, is het misschien minder vreemd. Het is cool om mensen te zien die hun eigen persoonlijke stijl delen en het idee uitdagen dat spelontwikkelaars geen modieuze mensen zijn. Ik bedoel, ik steek een plaid shirt zoveel als iemand anders, maar het is niet de enige stijl in mijn kast.

Dit is niet de eerste keer dat mode in videospelletjes een schijnwerper heeft gekleurd. Gita Jackson schreef een fantastische kolom voor Paste over modepictogrammen in videospelletjes, ook wel ‘Wardrobe Theory’ genoemd. Bekijk haar over de mode in Dishonored en Yuna’s stijl in Final Fantasy X.

outfits van game karakters

Maar het is cool om te zien hoe Lightning’s nieuwe rol als brandambassadeur voor Louis Vuitton de nadruk legt op de manieren waarop videospelletjes als modepictogrammen werken.

En met spel ontwikkelaar Barbie nu zeker kleine kinderen opgroeien, is de manier waarop vrouwen zich in de videospelindustrie aantrekken (en in spelletjes zelf) het waard om te erkennen en te vieren.

Dus, in de geest van het proberen om unapologisch te zijn in hoe ik me aankleed als een vrouwelijke game maker en criticus (en in het proberen om mijn klerekas voor IndieCade te plannen), hier zijn mijn beste videospelkarakters die mijn huidige merk casual.

Een beetje schattige stijl. Speciale opmerking: sinds Lightning nu de modeambassadeur voor videospelletjes is, laat ik haar weg van deze lijst. Het is gewoon niet eerlijk voor iedereen.

Waar heb ik een zwak voor: Haar strakke rok en hoge laarzen.

Dit is mijn go-to winter outfit, maar meestal in combinatie met een dikke trui. (Sorry, Jill, ik kan gewoon niet meer een buisplastje knippen.) Gooi een paar strakke tights onderaan, en je bent goed te gaan.

Ik noem dit vaak mijn “zombie apocalypse” outfit, want het is degene die ik me er zeker van ben dat ik het goed zou hebben met het dragen van veel dagen als de wereld plotseling ontplofte en ik geen toegang had tot een draaiende deur van kleding En stijlen om te dragen.

Aankleden als Jill Valentine bij video game events geeft me de toegevoegde ruggengraat van het weten dat als ze Nemesis kon neerhalen die rok en die laarzen, is er geen reden waarom ik niet kan navigeren met vloeren en hoards van vreemden die een soortgelijke outfit dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *