Is Origin het waard om op te spelen?

Origin kluis

Verbruik van media wordt steeds complexer, dankzij de vele abonnementsdiensten binnen handbereik. Eerst kwamen muziek startups zoals Pandora en Spotify. Vervolgens kwamen video diensten zoals Netflix en HBO Go. Nu beginnen we vergelijkbare diensten voor videospellen te zien. Het is een spannende nieuwe wereld, dat is zeker.

Zoals abonnementsdiensten voor muziek en video geven spelersabonnementen een breed scala aan spelletjes die ze kunnen spelen voor een maandelijkse vergoeding. Wat de vraag opbrengt: zijn deze abonnementen de moeite waard?

We hebben al gekeken naar PlayStation Now en EA Access op Xbox One. Laten we nu concentreren op Origin Access, de abonnementsdienst aangeboden door game developer en uitgever Electronic Arts. Hier is wat Origin Access is, samen met enkele voor- en nadelen, en onze laatste aanbeveling.

Wat je krijgt met Origin Access

Origin Access is een gaming abonnementsdienst beschikbaar voor pc gamers. Het biedt abonnees drie voordelen.

Speel opkomende EA games vijf dagen voordat ze worden uitgebracht. Gratis toegang tot oudere EA-games. Een 10% korting op EA games op Origin

Voor deze drie voordelen betalen abonnees 5 dollar per maand, in euro’s is nog niet bekend.

De voordelen

Vroege toegang tot nieuwe spellen

Met Origin Access kunt u vijf dagen voor uitgve de EA-games proberen. Niet alleen is het spannend om toegang te hebben tot spellen waar andere mensen nog steeds op moeten wachten om te spelen, maar het geeft u genoeg tijd om te beslissen of u een spel wilt kopen wanneer het officieel lanceert.

Merk op dat vroege toegang tot sommige spellen beperkt is tot een paar niveaus, zoals een demo of trial versie van het spel. Dat gezegd hebbende, uw savegame draagt ​​over als u ervoor kiest om het volledige spel te kopen zodra het lanceert zodat je je voortgang niet kwijt bent.

Je hebt nu wel de mogelijkheid om het ook op iMac te installeren nadat je Origin hebt gedownload wat het nog wel een goede concurrent maakt.

Het is redelijk geprijsd

Met 5 dollar per maand is Origin Access betaalbaarder dan uw gemiddelde media abonnement. Toegegeven, de waarde ervan is beperkt, want niet elk spel dat u wilt spelen komt van EA, maar als u van de occasionele EA-titel geniet, is 5 dollar per maand niet te veel om te vragen.

De spelkluis heeft een aantal goede spellen

Hoewel er geen nieuwe spellen zijn, kan de kluis van titels die je zonder extra kosten kunt spelen helemaal niet slecht zijn. Met grote titels zoals Battlefield Hardline, Dragon Age: Inquisition en Fifa 15, heb je veel spellen om je al een tijdje bezig te houden. EA voegt af en toe toe aan de selectie.

De nadelen

Het is beperkt tot EA games

Dit kan duidelijk zijn, maar het is de grootste beperking van de dienstverlening. De enige spellen die via Origin Access beschikbaar zijn, zijn spellen die door Electronic Arts worden gepubliceerd. Als u niet veel aandacht besteedt aan welk bedrijf publiceert welke spellen, dan moet u de spellen in de kluis controleren en kijken naar de komende EA-spellen om te zien of er genoeg van hen tot u aantreffen om de prijs van de toegang te waarderen.

Immers, er is geen reden om te abonneren op een dienst als het geen spellen heeft die u wilt spelen.

Het is niet op Mac of Linux

Heeft u geen Windows-pc? Dan heb je gewoon pech. Terwijl PC het beste platform is voor de meeste computergamers, is Mac de afgelopen jaren in aan het halen, en er zijn ook een groot aantal Linux-gamers. Kan Origin Access naar Mac en Linux komen? Zeker, maar reken er niet op.

De spelkluis heeft niet veel spellen

Terwijl de EA Access game kluis een aantal edelstenen heeft, zoals Dragon Age: Inquisition en de Dead Space trilogie, heeft het slechts 27 spellen op het moment van dit schrijven (hier zie je de volledige lijst).

En de meeste van hen zijn best oud. Meer spellen zullen de kluis in de toekomst gaan bereiken, maar verwacht niet dat er grote wedstrijden komen tot EA ophoudt met geld te verdienen aan deze games op een andere manier.

10% is niet veel korting

Terwijl een korting van 10% beter is dan niets, kan je waarschijnlijk beter elders doen. Als u al een Amazon Prime-lidmaatschap hebt, krijg u 20% korting op nieuwe spellen zolang u ze vooraf bestelt of ze binnen twee weken na hun oorspronkelijke lanceringsdatum heeft gekocht.

Best Buy heeft ook een lidmaatschapsprogramma genaamd Gamers Club Unlocked dat $ 30 voor twee jaar kost en 20% korting op nieuwe releases.

Dan de conclusie

Ik zou aanraden om alleen op Origin Access te abonneren onder bepaalde voorwaarden. De service is de beste waarde wanneer EA veel spellen van hoge kwaliteit binnenkort heeft, want dat is wanneer je kans krijgt om ze vroeg te spelen.

Tijdens de tijd tussen die releases kan je zich bezig houden door spellen uit de kluis te spelen, maar weer is de kluis nogal beperkt.

Mijn advies zou zijn om een ​​maand in te schrijven wanneer er een spel komt dat u wilt spelen. Speel het voor de vijf-daagse preview periode, koop het dan voor 10% korting als je wilt, en speel de spelletjes uit de kluis voor de rest van de maand.

Als je van de ervaring geniet en het nog een maand wilt doen, heb je er nog mee eens. Anders kunt u het annuleren totdat het volgende EA-spel dat u wilt afspelen, beschikbaar is voor vroege toegang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *