Koop de Origin Chronos

Chronos uitelkaar gehaald

ORigin Chronos review: de monster gaming PC die niet zo monsterlijk is. Een pc voor mensen die geen pc willen bouwen

PC gaming is echt twee hobby’s in één. Er is de kant van dingen die verband houden met het spelen van games: de eindeloze steambibliotheekcuratie, het experiment met mods, het ontdekken van iets dat je gewoon niet anders zou kunnen vinden.

Dan is er de hardware kant, waar het kopen van componenten om een ​​monsterlijke machine te bouwen en de hot rod-stijl aan te passen om de maximale prestatie mogelijk te maken is een heus streven op zichzelf. De meeste mensen zullen gaan gamen op een PC, maar je hebt nu zelfs ook al een Origin download voor mac OS.

Voor veel PC gamers zou het gamen en het op zoek gaan naar de beste verzameling games niet zo aangenaam zijn zonder het laatste. Maar dat is niet echt nodig, het is absoluut de moeite waard om lekker aan de slag te gaan met PC-gaming, zelfs als je geen zin heeft om een ​​GPU zelf in een moederbord te steken of om Newegg te scannen voor hot RAM-aanbiedingen.

En één ding dat de afgelopen jaren is gebeurd, is dat de voorgebouwde systemen veel beter zijn geworden dan ooit tevoren. Je betaalt meer dan als je je eigen systeem bouwt, natuurlijk, maar je bespaart veel tijd en krijgt vaak iets dat je thuis moeilijk zou kunnen reproduceren.

Neem bijvoorbeeld Chronos van Origin. Als u een ultieme krachtige gaming PC wilt hebben die slechts een beetje groter is dan een Xbox – en het maakt niet uit dat hij een verkoopprijs van meer dan 1100 euro heeft, dan is het een serieuze blik waard.

De Chronos voelde als een premium product voordat ik zelfs maar naar de doos keek. De Origin leverde het aan mij in een zware houten houder die ik uiteindelijk met behulp van een krachtboor kon openen. Eenmaal uitgepakt uit zijn ostentatievolle verpakking, die natuurlijk een gratis T-shirt bevat, onthulde de Chronos zich als een aantrekkelijke, minimalistische pc die mij niet in de verlegenheid zou brengen om overal te showen.

Het geval van mijn eenheid is wit geverfd met rode trim, dat komt overeen met de inrichting van mijn appartement, maar Origin biedt verschillende aanpassingsopties om uw persoonlijke smaak aan te passen.
“U kunt de Chronos plaatsen in welke positie u ook wilt”

De Origin Chronos

Het voordeel van een compacte, prettige pc is dat het u vrijlaat om het bijna overal te plaatsen. Als de Chronos een console was, zou het beschouwd worden als een beetje chunky – met 11.75inch in hoogte en 4inch in breedte.

Het is gewoon iets groter in alle afmetingen dan een originele Xbox One. Maar gezien de kracht binnen, is het erg juist erg klein, en veel flexibeler dan de meeste pc’s.

Een netjes aspect van het ontwerp is de magnetische rubberen voeten die aan bijna elke zijde van de metalen kast kunnen worden bevestigd, waardoor u de Chronos kunt plaatsen in welke horizontale of verticale configuratie die u maar wilt.

Het was makkelijk te plaatsen onder mijn tv of op mijn bureau, en het systeem is niet groot of zwaar tot het punt dat het ronddraaien onpraktisch wordt. De Chronos is echter niet helemaal vrij van gamer bling: er is een GPU-vormig venster dat de Nvidia-grafische processor laat zien, en op mijn eenheid licht het hele venster helder rood op als het systeem is ingeschakeld.

De eenheid die naar mij is verzonden is gebaseerd op een Asus Z170i Pro Gaming moederbord met een Intel Core i7 6700K Skylake-processor, een 8 GB Nvidia GTX 1070 Founder’s Edition GPU, 16 GB DDR4 RAM, een 250 GB Samsung 850 Evo m.2 SSD gekoppeld aan een 2TB Harde schijf, Origin’s eigen Frostbyte 120 vloeibaar koelsysteem, en een 450-watt voeding.

U ontvangt in totaal 10 USB-A poorten met verschillende mogelijkheden – geen USB-C of Thunderbolt 3, helaas – samen met HDMI, DisplayPort, Ethernet en de standaard PC audio in / out array. Er is zelfs een split paars en groen PS / 2 poort.

U ontvangt ook een extra HDMI en drie DisplayPort-ingangen via de GTX 1070 zelf.

Origin biedt u veel opties bij het bestellen, en de Chronos GPU-selectie varieert van een GTX 1050 Ti helemaal tot Nvidia’s gloednieuwe 12GB Titan Xp. U kon mijn exacte beoordelingseenheid vandaag nog niet bestellen, maar ik heb het net ontvangen voordat Intel de desktop-klasse Kaby Lake-processors lanceerde, die Origin nu standaard aanbiedt.

Maar zo dicht mogelijk geconfigureerd met de huidige beschikbare opties, zou een vergelijkbare Chronos ergens in de regio van 1.696 euro kosten.

Het goedkoopste model die je kunt krijgen, met een i3-processor, GTX 1050 Ti GPU, 8 GB RAM, en – helaas – geen houten verzendingskist, zou je 1,039 euro armer maken, wat voor de specs erg duur voelt.

Als je het goed op de Chronos zelf besteedt, zou je waarschijnlijk niet op de componenten moeten schuiven; Gewoon de extra 283 euro uitgeven om naar een GTX 1070 en 65,- naar een i5 te upgraden zou een lange weg gaan.

Afmetingen van Origin gaming PC

Wat deze specificaties in de praktijk betekenen is dat mijn Chronos-eenheid een ultrasolid performer is. De GTX 1070 is echt de sleutel, hier – op dit moment ligt het midden in het bereik van Nvidia, maar als eigenaar van een hogere GTX 1080 zelf heb ik weinig verschil gevonden in praktisch gebruik.

Op dit moment komt de extra hoofdruimte van de 1080 en 1080 Ti pas echt handig als u een high refresh rate monitor hebt of voor dingen zoals 4K en VR supersampling, waar u de abilit nodig hebt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *